кадър bTVРедактор: Разкритията за покупка на гласове са ежедневие, сигналите за около

...
кадър bTVРедактор: Разкритията за покупка на гласове са ежедневие, сигналите за около
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Иван Гешев може да бъде отстранен за уронване престижа да съдебната система

кадър bTV

Редактор: 

Разкритията за покупка на гласове са всекидневие, сигналите за към 150, а към този момент започнатите каузи са 20. Това сподели в студиото на „ Лице в лице ” по bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той сподели, че най-серозният случай е в Хасковско, където са открити описи с данните на 28 хиляди души. Според Рашков в неделя ще има десетки хиляди българи, които ще вземат участие в изборите официално, без да изразят своята позиция. „ Има българи, които са с толкоз невисок обществен статус, че са подготвени против 30, 50 или малко повече пари да гласоподават за който им се каже ”, сподели министърът.

Според Рашков парите, които се употребяват за пазаруване на гласове, идват от наркотрафик и други престъпни действия. Източник може да са и предприемачи, които желаят да са покрай властта.

Изказването на водача на ГЕРБ, в което той назова чиновниците на Министерство на вътрешните работи полицаи смазва самочувствието им, съобщи Рашков и призна, че донятъде е показал партията като покупател на гласове като отговор на тези думи. Прокурата и някогашния министър председател се пробват с насмешки да смачкат случаите, в които е открита подготовка за манипулиране на вота, разяснява служебният началник на Министерство на вътрешните работи.

Бойко Рашков разяснява също, че основният прокурор Иван Гешев може да бъде остранен от поста за уронване на престижа на правосъдната система. Какви са доводите за това той даде обещание да каже скоро, откакто минат изборите.

Корупцията в България е с чудовищни размери, съобщи още Рашков. Той даде образец, че 8,6 милиарда лв. за били „ дадени ” на компании в нарушаване на закона за обществениете поръчки и няма гаранция, че те няма да изчезнат. Служебният министър прикани основният прокурор Иван Гешев да обърне внимание на тези данни, изнесени от държавното управление.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР